Friday, 22 July 2022 15:39

NANOTEXNOLOGY 2022

news nanotexnology22 logo

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες του κόσμου, 40 και πλέον εκθέτες στη NANOTEXNOLOGY EXPO 22 και δεκάδες θεματικά workshops, διεξήχθη το NANOTEXNOLOGY 2022 από τις 2-9 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

To Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2022 που συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο LTFN του ΑΠΘ και τον Σύνδεσμο HOPE-A, αποτελεί κορυφαίο ετήσιο πολυεπιδραστικό γεγονός τεχνολογιών, επιχειρήσεων και δικτύων το οποίο διερευνά τις τελευταίες εξελίξεις και δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Νανοϋλικών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Τεχνητής νοημοσύνης, της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης/Βιοεκτύπωσης και της Νανοϊατρικής.

Την κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών , την Τρίτη 5 Ιουλίου στη διάρκεια του Plenary, χαιρέτησαν εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας , ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φειδάς και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε διαδικτυακά ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων , Μιχάλη Δρίτσας, ενώ στην κεντρική εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ThessinTEC Νίκος Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος και ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριακός Λουφάκης, η υπεύθυνη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Τμήματος Προγραμματισμού και Υποστήριξης Έρευνας του ΑΠΘ Έρη Τόκα, η υπεύθυνη του τμήματος Καινοτομίας του ΣΕΒ Μάγκυ Αθανασιάδου που παρακολουθούσε την εκδήλωση διαδικτυακά. Τις ευχές του για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου NANΟΤΕΧΝΟLOGY απέστειλε μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ενεργειακό αυτόνομο θερμοκήπιο

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισκέφθηκε και αυτή τη χρονιά τη NANOTEXNOLOGY EXPO και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις του τομέα και των καινοτομιών που παράγονται στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση του 100% ενεργειακά αυτόνομου πράσινου θερμοκηπίου που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

news nanotexnology22 01

Εντυπωσιασμένη από τις εφαρμογές των εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών, των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που παράγονται στη Θεσσαλονίκη και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, η οποία επισκέφθηκε τη NANOTEXNOLOGY 2022 και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του HOPE-A Στέργιο Λογοθετίδη.

news nanotexnology22 02

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκη Στράτος Σιμόπουλος.

Special Workshop on Agrivoltaics

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2022 πραγματοποιήθηκε ειδικό Εργαστήριο για τα Αγροβολταϊκά (Agrivoltaics), στο οποίο παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι παγκόσμιες καινοτομίες για την ενσωμάτωση εξελιγμένων μορφών παραγωγής ενέργειας σε θερμοκήπια και την αποτελεσματική χρήση γης στη Γεωργία, την Αγροτική Παραγωγή και την Παραγωγή Πράσινης Ενέργειας.

HOPE-A

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου HOPE-A, ενώ ο εκπρόσωπος του HOPE-A, Innovation & Dissemination Manager Ευάγγελος Μπακάλης παρουσίασε τις δράσεις του.

news nanotexnology22 03

O Σύνδεσμος HOPE-A (Hellenic Organics Printed Electronic Association), με 40 εταιρείες μέλη συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των οργανικών εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, στην εξωστρέφεια, τη μεταφορά και την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα, έχει συνάψει συνεργασίες με αντίστοιχους συνδέσμους από το εξωτερικό και την Ελλάδα και διοργανώνει δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα του κλάδου: Το Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση για τα Οργανικά Εύκαμπτα Πράσινα Ηλεκτρονικά, ενώ συνδιοργανώνει το Διεθνές Πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY.

Το NANOTEXNOLOGY 2022 που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις 9 Ιουλίου, περιελάμβανε τα εξής διεθνή γεγονότα:

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή σας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το NANOTEXNOLOGY 2023!