Saturday, 28 October 2023 17:13

ICEFPE23 - Ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου

13th International Conference & Exhibition on Green Flexible Printed Electronics Industry (ICEFPE23) and AGRIVOLTAICS 2023

www.icefpe.com

Ξεκινά τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Divani Caravel το 13ο Διεθνές Συνέδριο για την Πράσινη Ευρωπαϊκή Βιομηχανία των Οργανικών Ηλεκτρονικών και τα Αγροβολταϊκά.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης. Στην πρώτη ημέρα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου συμμετέχουν ερευνητές, εκπρόσωποι επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι κρατικών φορέων και μέλη πρεσβειών ξένων κρατών.

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani Caravel που διεξάγεται το Συνέδριο, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών HOPE-A (www.hope-a.com) και του αντίστοιχου Συνδέσμου AFELIM από τη Γαλλία.

Στη διάρκεια των ημερών διεξαγωγής του Συνεδρίου, από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel θα λειτουργεί Έκθεση προϊόντων και εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας.

Οι διοργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου είναι:

 • Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN), το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, με μοναδικές στον κόσμο ερευνητικές εγκαταστάσεις παραγωγής υλικών, συστημάτων και διατάξεων. Το Εργαστήριο LTFN έχει δημιουργήσει στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας ένα μοναδικό οικοσύστημα Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει:
  • Την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας COPE-Nano (www.cope-nano.eu) με χρηματοδότηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Κυβέρνηση, ύψους 30 εκ € για την ανάπτυξη τεχνολογιών στα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά,
  • Την συμμετοχή στην δημιουργία της πρώτης αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Έργου Flex2Energy (www.flex2energy.eu) με προϋπολογισμό >20 εκ. €,
  • Επιπλέον τον Συντονισμό περισσότερων από 150 Ευρωπαϊκών και Εθνικών R&D Προγραμμάτων άνω των 250 εκ. ευρώ,
  • Ένα ανθρώπινο δυναμικό 40 νέων και έμπειρων ερευνητών και τεχνικών,
  • Το Διεθνές Πολύ-Γεγονός NANOTEXNOLOGY που διοργανώνει για 20 συναπτά έτη και έχει φέρει περισσότερους από 15.000 διακεκριμένους επιστήμονες, μηχανικούς και εκπροσώπους της Βιομηχανίας από 70 χώρες, στη Θεσσαλονίκη,
  • Το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας & Καινοτομίας NanoNet με >670 εταιρείες και οργανισμούς από όλη την Υδρόγειο,
  • Το Διατμηματικό & Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες,
  • Τις ΜΜΕ Εταιρείες OET, BL NanoBiomed, DEFINE και Nanotypos, τις οποίες ίδρυσαν συνεργάτες του Εργαστηρίου LTFN,
  • Τη λειτουργία του Digital Innovation Hub-Nanotechnology Lab LTFN, όπου παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις σύμφωνα με τις επιταγές της νέας Ψηφιακής Εποχής.

 • Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-A. O Σύνδεσμος αριθμεί 40 εταιρείες από την Ελλάδα και ένα δίκτυο άνω των 2000 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, ενώ έχει συνάψει Συμφωνίες Συνεργασίας (MoU) με τους αντίστοιχους Συνδέσμους της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιαπωνίας, Κίνας, Κορέας και του Καναδά. Οι δράσεις και οι σκοποί του ΗΟΡΕ-Α αφορούν στη δημιουργία και διαχείριση ενός δικτύου εταιρειών στα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ Έρευνας, Καινοτομίας & Βιομηχανίας, στη δημιουργία νέων εφαρμογών, στην εκπροσώπηση του τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στη διάδοση και διάχυση πληροφοριών προς τις αγορές, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην υποστήριξη των μελών του σε νέες αγορές, στη διοργάνωση Εκθέσεων, Συνεδρίων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και στη συνεργασία με φορείς ενεργούς στον τομέα παγκοσμίως.

 • Το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την εξέλιξη του διεθνώς αναγνωρισμένου Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN (www.ltfn.gr) του ΑΠΘ σε ένα Αυτόνομο Ανεξάρτητο, Βιώσιμο Κέντρο Αριστείας που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στη βασική εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα και καινοτομία στους τομείς των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊτατρικής και της Νανοτεχνολογίας.